Bölümümüzü İlk 5 Tercihinden Biri Olarak Kazanan Öğrencilerimize Karşılıksız Burs Veriliyor

Küçült Yazı Tipi Büyüt

Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu'nu oluşturan İstanbul Maden ihracatçıları Birliği, Ege Maden İhracatçıları Birliği ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği ile Yükseköğretim Kurulu arasında imzalanan ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılında hayata geçen CEVHERİMİZ SENSİN burs projesi kapsamında; Türkiye'nin en başarılı 80 bin öğrencisinden 146'sı üni­versite bölüm seçiminde ilk 5 ter­cihinden birini Maden, Jeoloji veya Cevher Hazırlama Mühendisliğin­den yana kullanarak bu bölümlere yerleşirlerse, kendilerine karşılıksız burs verilecektir.

Söz konusu CEVHERİMİZ SENSİN burs projesine göre:

- Üniversite sınavında ilk 50 bine giren ve Maden, Jeoloji veya Cevher Hazırlama Mühendisliği bölümleri­ni ilk 5 tercihi arasında kazanan öğrencilere asgari ücret oranında ve aylık 2 bin 104 lira olacak şe­kilde burs verilecek.

- Başarı sıralaması 50 bin ila 65 bin arasında olanlara aylık 1.052 lira,

- Başarı sıralaması 65 bin ila 80 bin arasına olanlara ise aylık 701 lira burs verilecek.

Burs miktarı, her eğitim-öğretim döne­minin başında yeni asgari ücret oranına göre revize edilecektir.

CEVHERİMİZ SENSİN Burs Projesi hakkında ayrıntılı bilgi almak için TIKLAYINIZ.